Echipă.

Alexandrina Haranguș

Alexandrina Haranguș
Președinte USR Dej

57 de ani, medic primar medicină de familie

Alexandrina este membru fondator al USR Dej și a intrat în politică pentru a aduce în atenția decidenților problemele pacienților și a celor care lucrează în domeniul sanitar.

Crede că fiecare om prin munca, experiența, expertiza lui și implicare poate aduce plus valoare și trebuie să pună umărul la construirea unei comunități în care nevoile fiecăruia sunt auzite și luate în seamă, în care nimeni nu este lăsat singur sau în urmă. 

”Sunt medic de familie și în activitatea mea profesională am avut foarte mult de-a face cu autoritățile statului și cu sistemul, dându-mi adesea seama că oamenii în care mi-am pus încrederea să ne conducă fie nu știu ce au de făcut, fie nu vor, fie nu-i interesează, fie toate acestea. De aceea în politică și administrație publică este nevoie de oameni care stiu, vor și sunt interesați de problemele cetățenilor pe care îi reprezintă.  

Cred că la Dej în 2024 este momentul să facem pasul următor și să avem o administrație care să lucreze pentru și în jurul celui mai important nucleu – Omul.

Fiecare investiție publică trebuie să fie inclusă într-un plan de dezvoltare bazat pe o analiză care măsoară ce beneficii aduce aceasta investitie educației, sănătății, nivelului de trai și calității vieții dejenilor. Și odată ce am investit trebuie să ne asigurăm că administrăm această investiție astfel încât să ne fie maxim folositoare.

Candidez la funcția de consilier local cu intenția de a pune în practică în Dej proiecte în domeniul meu de activitate. Trebuie să avem aici infrastructură sanitară și de personal prin care cei responsabili fac tot ceea ce este nevoie să rămâi sănătos, iar atunci când ești bolnav să nu mai fie nevoie să începi o luptă teribilă, tu și familia ta, pentru a-ți primi drepturile. Acest lucru este valabil din punctul meu de vedere în toate domeniile, nu doar în sistemul sanitar.”